F0to: Bildbyrån

Englands damlandslag står utan förbundskapten efter att Phil Neville väljer att lämna för nya äventyr. Det meddelar Engelska Fotbollförbundet på sin hemsida.

Phil Neville har en gedigen spelarkarriär bakom sig i Manchester United och Everton. Efter att ha slutat som spelare 2013, togs tränarkarriären upp på allvar 2018, när han presenterades som ny förbundskapten för det engelska damlandslaget.

Sedan dess har Phil Neville gjort succé med landslaget och senast i VM 2019 var han med och ledde dem till en fjärdeplats, efter att man förlorat bronsmatchen mot Sverige.

Men nu väljer Neville att lämna förbundskaptensposten. Sedan tidigare har Neville sagt att detta är hans sista år, då han söker nya äventyr. Tanken var att avsluta med EM i sommar, men efter att det blivit uppskjutet till 2022, väljer nu han att lämna sitt jobb.

Redan till i sommar har England presenterat en ny förbundskapten i Nederländernas stortränare Sarina Wiegman. Men fram till dess meddelar man att man en tillförördnad förbundskapten ska tillträda på posten.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid