Foto: Bildbyrån

Pia Sundhage har förlängt sitt avtal som förbundskapten för Brasiliens damlag. Detta bekräftar hon själv på sina sociala medier. ”Jag är så glad”, skriver Sundhage på Twitter. Avtalet gäller fram till 2024. 

Pia Sundhage tog över Brasiliens landslag under sommaren 2019. Nu väljer alltså parterna att förlänga kontraktet ytterligare. Det nya kontraktet betyder att Sundhage kommer att leda det Brasilianska landslaget i sommarens OS, Copa America 2022, VM 2023 och OS 2024.

– Jag är glad, mitt hjärta bankar. Det här är mycket viktigt. Jag blev kär i det här landet, de supervänliga människorna och fotbollen. Jag ville inte missa det här tillfället för det är saker på gång i det här landet, säger hon i ett pressmeddelande.

Pia Sundhage har tidigare både tränat Sverige och USA:s landslag, där var hon med och ledde det amerikanska damlandslaget till OS-guld 2008 och 2012. Hon var även med och ledde Sverige till ett OS-silver 2016.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här