Den 33-årige veteranforwarden Cristiana Girelli frälste Italien i VM-premiären. Girelli avgjorde matchen mot Argentina i den 87:e matchminuten och gav Italien tre viktiga poäng i Sveriges grupp.

Under måndagsmorgonen spelade Sveriges gruppmotståndare, Italien och Argentina, en viktig match gällande tre poäng i Grupp G. På förhand var Italien knappa favoriter till mötet, ett italienskt landslag som Sverige möter i nästa omgång.

Efter dryga kvarten kom matchens första nätrassel när Italiens Chiara Beccari sprang sig fri och sköt in bollen men målet dömdes sedan bort för en ganska klar offside. Italien var annars spelförande i matchen och visade lite mer hunger och intensitet jämfört med EM-slutspelet i England i fjol.

Italien var bäst i första halvlek och forwarden Valentina Giacinti sköt in ännu en boll i mål precis innan halvtidsvilan men ännu en gång hittade domarteamet en korrekt offside på Italien och målet blev aldrig officiellt.

Argentina spottade upp sig andra halvlek men Italien skulle få ett sent ledningsmål när Juventus-veteranen Cristiana Girelli skulle sätta Italiens första mål i turneringen till 1-0 i den 87:e matchminuten. Girelli startade inte matchen och hade endast varit på planen i fyra minuter innan hon nickade in matchens enda mål.

Argentina hade en tung frispark på mål under tilläggstiden men fick se sig besegrade av italienskorna som tog en viktig vinst i jakten på en åttondelsfinalplats från Grupp G. I nästa omgång (lördagen den 29 juli) ställs Italien mot Sverige i en tidig gruppfinal och Argentina och Sydafrika ställs mot varandra dagen dessförinnan.

Italien – Argentina, 1-0 (0-0)

’87 1-0 Cristiana Girelli

Återstående spelschema i Grupp G

Omgång 2

  • Fredag 28 juli kl. 02:00 Argentina-Sydafrika (Forsyth Barr Stadium)
  • Lördag 29 juli kl. 09:30 Sverige-Italien (Wellington Regional Stadium)

Omgång 3

  • Onsdag 2 augusti kl. 09:00 Argentina-Sverige (Waikato Stadium)
  • Onsdag 2 augusti kl. 09:00 Sydafrika-Italien (Wellington Regional Stadium)


Borussia Dortmund - Real Madrid