Foto: Bildbyrån

Semifinalerna i damernas OS drar igång imorgon. Vi tar en tillbakablick till 2016 och Rio de Janeiro och till de två semifinaler som spelades under den OS-turneringen.

Semifinal 1:

Sverige – Brasilien 1-0 efter straffar

Det svenska landslaget stod för en stor skräll när man besegrade Brasilien på deras hemmaplan 2016. Sverige vann matchen till slut efter en rysare i straffläggningen. Precis som i kvartsfinalen mot USA så var det Hedvig Lindahl som räddade straffar för Sverige och till sist Lisa Dahlkvist som avgjorde straffläggningen genom att sätta den femte svenska straffen. Två straffmissar blev ödesdigert för Brasilien som föll på sin hemmaplan i semifinalen samtidigt som Sverige kunde gå till final och säkra en OS-medalj.

Semifinal 2:

Tyskland – Kanada 2-0

Kanada kunde inte skrälla sig vidare till final efter en fin turnering. Tyskland gick segrande ur striden i semifinalen och kunde därmed avancera till final. Melanie Behringer satte en straff för Tyskland i den första halvleken och gav tyskarna ledningen. Utökningen kom i den andra halvleken genom Sara Däbritz, vilket sedan fastställde slutresultatet. Tyskland till final och Kanada till slag om bronsmedaljen.