Åtta grupper är färdigspelade och 16 lag ska nu spela slutspel i fotbolls-VM 2023 om tre medaljer. Nedan listar vi samtliga åtta åttondelsfinaler i dam-VM 2023 och spelschemat för dessa.

Det har varit ett långt men intensivt gruppspel som pågått i bara ett par veckor sedan starten av VM den 20 juli. Nya Zeeland och Australien har tillsammans stått värdar för samtliga gruppspelsmatcher och nu har de 32 länderna blivit till 16. Alla gruppvinnare och grupptvåor har tagit sig till slutspel där ett slutspelsträd har formats. Först ut är åttondelsfinalerna. Nedan listar vi matchtiderna och datumen för VM-åttondelsfinalerna.

En av alla VM:s nykomlingar, Marocko, tog sig vidare till åttondelsfinal som enda nykomling i turneringen. Stornationer som Brasilien och Tyskland misslyckades med att nå åttondelsfinal, detsamma gällde ena värdnationen i form av Nya Zeeland.

Sverige tillhör den västra sidan av slutspelsträdet där man vid seger i åttondelsfinalen mot USA kommer att möta Japan eller Norge. Nederländerna, Sydafrika, Spanien och Schweiz tillhör samma sida av slutspelsträdet.

Alla matcher sänds i Viaplay och på TV6.

Lördagen 5 augusti

Schweiz – Spanien
07:00

Japan – Norge
10:00

Söndagen 6 augusti

Nederländerna – Sydafrika
04:00

Sverige – USA
11:00

Måndagen 7 augusti

England – Nigeria
09:30

Australien – Danmark
12:30

Tisdagen 8 augusti

Colombia – Jamaica
10:00

Frankrike – Marocko
13:00


Bayern Munich - Real Madrid