De två VM-semifinalerna är färdigspelade i dam-VM 2023. Och nu har den sista omgången i mästerskapet formerats där Sverige och Australien kamperar om bronset medan Spanien eller England står inför ett historiskt VM-guld.

Vilka semifinaler vi fick bevittna i Auckland och Brisbane. Först ut var Sverige mot Spanien i en superrysare där tre mål på åtta minuter bäddade för en spännande avslutning på matchen där Spanien tyvärr drog det längsta strået framför ögonen på Blågult. Onsdagen bjöd sedan på en ny semifinalrysare när Australien och England jagade sin första VM-final i nationernas historia, en match som England vann med 1-3. Detta innebär att England och Spanien spelar VM-final på söndagen den 20 augusti på Stadium Australia i Sydney. Varken Spanien eller England har ingått i en VM-final tidigare.

För Sverige och Australien väntar en bronsmatch på Lang Park i Brisbane där det kommer att bli en tuff rysare. Sverige har en vilodag till godo på Australien i kampen om bronset. Kampen mellan två svenska förbundskaptener (Peter Gerhardsson och Tony Gustavsson) blir intressant.

Matcherna sänds på TV6 och i Viaplay.

Bronsmatchen

Lördagen den 19 augusti
Australien – Sverige (Brisbane)
10:00

Finalen

Söndagen den 20 augusti
England – Spanien (Sydney)
12:00


Borussia Dortmund - Real Madrid