För den som kommer att åka ner till Brasilien under sommarens mästerskap kan det bli både väldigt svårt och kostsamt att få tag på biljetter till samtliga matcher som man vill ha. Trycket på biljetter är mycket stort och det är väldigt många som vill få chansen att se sina idoler spela om guldet och samtidigt få göra detta med tusentals andra fotbollsfantaster.

Men under de senaste två världsmästerskapen så har FIFA gett även de utan biljetter möjligheterna att få uppleva matcherna på ett glädjefyllt och underhållande sätt. Detta har man gjort under namnet FIFA Fan Fest, som pågår under hela mästerskapet. Tanken bakom detta evenemang är att man bygger upp områden i städerna där matcherna spelas som låter både invånarna och turisterna att mötas och kunna se matcherna tillsammans via stora tv-skärmar. Efter succén 2006 så arrangerades utöver 9 områden i Sydafrika, flera inofficiella Fan Fest-områden i stora städer runt om i världen under VM 2010 och totalt besöktes dessa av 6 miljoner fotbollsfans.

Under sommarens VM kommer man ha 12 Fan Fest-områden som du hittar i följande områden av de Brasilianska städerna som anordnar mästerskapet:

Belo Horizonte – Expominas
Brasília – Taguaparque
Cuiaba – Exhibition Park
Curitiba – Pedreira Paulo Leminski
Fortaleza – Iracema Beach
Manaus – Ponta Negra
Natal – Fortress Beach
Porto Alegre – Sunset Amphitheater
Recife – Cais da Alfandega
Rio de Janeiro – Copacabana Beach
Salvador – Aeroclube (ännu ej spikat)
Sao Paulo – Anhangabau Valley


Borussia Dortmund - Real Madrid