Nu när det endast är ett par platser kvar att fylla inför VM 2018 så är det hög tid att börja blicka framåt mot nästa steg inför turneringen, vilket är lottningen utav VM-grupperna. Om lite mer än 2 veckor, närmare bestämt den 1 december, kommer lottningen att hållas i Moskva.

Inför lottningen så delas samtliga 32 lag in i fyra grupper utifrån den FIFA-ranking som presenterades i oktober månad. Anledningen till att man inte tar hjälp utav en nyare ranking är för att det på ett orättvist sätt skulle gynna de lag som fått spela playoff och på så sätt haft en ytterligare chans att ta hem en vinst. Som värdnation är Ryssland sedan tidigare placerade i seedning-grupp 1 tillsammans med de sju högst rankade nationerna och kommer även automatiskt att få spela i grupp A och därmed inleda turneringen.

För att få till en så bra mix på lag som möjligt i grupperna så har man även bestämt att lag ifrån samma världsdel inte kommer att placeras i samma VM-grupper. För de europeiska lagen finns dock ett undantag, där det kan förekomma två UEFA-nationer i samma grupp.

Trots att alla lag inte är klara för VM så kan man redan nu delvis se hur grupperna kommer att se ut. Nedan följer en sammanställning utav detta (listan uppdateras kontinuerligt i samband med att lag blir VM-klara):

Seedningsgrupp 1
Ryssland, Tyskland, Brasilien, Portugal, Argentina, Belgien, Polen och Frankrike

Seedningsgrupp 2
Spanien, Schweiz, England, Colombia, Mexiko, Uruguay, Kroatien och Peru

Seedningsgrupp 3
Costa Rica, Tunisien, Egypten, Senegal, Iran, Sverige, Island och Danmark

Seedningsgrupp 4
Nigeria, Japan, Marocko, Panama, Sydkorea, Saudiarabien, Australien och Serbien


Borussia Dortmund - Real Madrid