Under förra veckans träningar råkade John Guidetti skada foten efter en närkamp med Andreas Granqvist och fick därmed stå över lördagens landskamp mot Danmark. Efter matchen kunde Janne Andersson meddela att Guidetti hade röntgats och att skadan inte är någon fara för hans deltagande i VM. 24-åringen fortsätter dock sin rehabilitering under denna vecka och därmed har Andersson valt att plocka in en ny spelare under träningslägret som återupptas idag.

Spelaren som får denna ära är Ken Sema, som funnits med i laget under flera utav vårens landskamper. Han var även ett hett namn i medias diskussioner kring den potentiella VM-truppen.
– Han är bekant med vårt spelsätt och kan därför kunna fylla Johns roll på ett bra sätt under de träningar som återstår fram till Perumatchen, säger Janne Andersson i en artikel på Svenskfotboll.se.

Från och med idag och fram tills på torsdag kommer det svenska laget att befinna sig i Stockholm för att träna. Under fredagen reser man till Götebort där man håller ett sista träningspass innan VM-genrepet mot Peru på lördagen. Huruvida Guidetti eller Sema kommer att delta i lördagens match är ännu oklart.