Sista lagen till dam VM 2019 klara

//Sista lagen till dam VM 2019 klara

Sista lagen till dam VM 2019 klara

Foto: Unsplash

Under helgen blev Nya Zeeland segrare i OFC Women’s Nations Cup efter att ha besegrat Fiji med 8-0 i den stora finalen. Förutom att de nu är oceaniska mästare har nationen även kvalificerat sig till damernas världsmästerskap nästa år. Samtidigt har även Women’s Africa Cup Of Nations avrundats, varifrån Nigeria, Sydafrika och Kamerun belönas med varsin VM-biljett för sina insatser. Efter semifinalerna blev det Nigeria och Sydafrika som tog sig till den stora finalen, där en straffläggning fick avgöra det hela. Slutligen kunde Nigeria krönas till nya mästare.

Helgens fyra lag färdigställer nu uppställningen av lag som kommer att delta vid VM i sommar. På lördag lottas grupperna till turneringen och lagen som här ska delas in i sex grupper om fyra är:

Frankrike, England, Skottland, Norge, Sverige, Tyskland, Italien, Spanien, Nederländerna, Nigeria, Sydafrika, Kamerun, Kina, Thailand, Australien, Japan, Sydkorea, Kanada, Jamaica, Nya Zeeland, Brasilien, Chile och Argentina

Inför lottningen kommer lagen att seedas utifrån sina placeringar på världsrankingen som presenteras på fredag.

Sofie Hansson

Av |2018-12-11T11:57:24+00:00december 3rd, 2018|Dam VM 2019|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.