På lördag så drar nästa stora fotbollsmästerskap igång. För sjunde gången så arrangeras Dam-VM och 24 förväntansfulla landslag befinner sig just nu i Kanada för att ladda upp. Det svenska landslaget är även de på plats och ser fram emot mästerskapet som man siktat i sig på under flera års tid.

Under helgen som var spelade laget VM-genrep mot Nederländerna som slutade i seger.  Till en början låg laget under med 0-1, men kunde vända matchen tack vare mål från Lotta Schelin och Kosovare Asllani. Förutom vinst bjöd matchen på ösregn och även blixtnedslag, som ledde till att man fick avbryta matchen en bit in i den andra halvleken. Efter 25 minuter kunde man dock komma igång på nytt och

Inför det stundande mästerskapet dras den svenska truppen dock med ett flertal skador. Detta har gjort att Pia Sundhage kallat in ett flertal svenska reserver för att kunna säkra upp om någon måste stå över en match. Bland annat anlände Kif Örebro-spelaren Marina Peterson Engström under gårdagen. Landslagsläkaren Yelverton Tegner har dock gått ut och berättat att det inte är några allvarliga skador, utan problemet snarare ligger i att det är så pass många spelare som känner av mindre skador och andra åkommor. Dock tror han ändå att det kommer gå bra för laget.
– Om vi följer mina intentioner, mina drömmar, så kommer det inte vara några som helst problem för tjejerna när vi väl kommer in i VM, säger Tegner till Svenskfotboll.se.

Sverige spelar sin första VM-match på måndag nästa vecka mot Nigeria. Matchen kommer att visas i en av TV4:s kanaler.


Borussia Dortmund - Real Madrid