Foto: Wikimedia

Under gårdagen kom de för många överraskande nyheterna att den spanske förbundskaptenen Julen Lopetegui till hösten kommer att träna La Liga-klubben Real Madrid. Nyheten chockade fotbollsvärlden och främst spelarna i det landslag som han just nu befinner sig med i Ryssland för de sista förberedelserna inför fredagens VM-premiär.

Det nya kontraktet sträcker sig över tre år och inleds efter att VM är över, men detta betyder inte att spanska fotbollsförbundet känner sig okej med det hela. Kort innan VM startade valde landslaget att förlänga tränarens kontrakt där de räknade med att få behålla honom en tid framöver. Men så blir det alltså inte.

Förbundets president Luis Rubiales förklarade på en presskonferens tidigare idag att man inte kan acceptera hur Lopetegui har betett sig och att man därmed kommer att avsluta sitt samarbete med honom omedelbart. Detta innebär att landslaget just nu står utan tränare och vem som kommer att leda laget under VM är ännu oklart.

UPPDATERING
Det spanska förbundet har under eftermiddagen gått ut med att förre detta spelaren Fernando Hierro kommer ta över landslaget under VM. han spelade själv i landslaget mellan 1989-2002 och har dessutom tre Champions League-titlar och fem ligatitlar med Real Madrid i bagaget.


Borussia Dortmund - Real Madrid