Spaniens förbundskapten sparkad dagen innan VM

//Spaniens förbundskapten sparkad dagen innan VM

Spaniens förbundskapten sparkad dagen innan VM

Foto: Wikimedia

Under gårdagen kom de för många överraskande nyheterna att den spanske förbundskaptenen Julen Lopetegui till hösten kommer att träna La Liga-klubben Real Madrid. Nyheten chockade fotbollsvärlden och främst spelarna i det landslag som han just nu befinner sig med i Ryssland för de sista förberedelserna inför fredagens VM-premiär.

Det nya kontraktet sträcker sig över tre år och inleds efter att VM är över, men detta betyder inte att spanska fotbollsförbundet känner sig okej med det hela. Kort innan VM startade valde landslaget att förlänga tränarens kontrakt där de räknade med att få behålla honom en tid framöver. Men så blir det alltså inte.

Förbundets president Luis Rubiales förklarade på en presskonferens tidigare idag att man inte kan acceptera hur Lopetegui har betett sig och att man därmed kommer att avsluta sitt samarbete med honom omedelbart. Detta innebär att landslaget just nu står utan tränare och vem som kommer att leda laget under VM är ännu oklart.

UPPDATERING
Det spanska förbundet har under eftermiddagen gått ut med att förre detta spelaren Fernando Hierro kommer ta över landslaget under VM. han spelade själv i landslaget mellan 1989-2002 och har dessutom tre Champions League-titlar och fem ligatitlar med Real Madrid i bagaget.

Av |2018-09-27T14:58:46+00:00juni 13th, 2018|Fotbolls-VM 2018|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.