Det finns en hel del stjärnor på plats i Australien och Nya Zeeland under fotbolls-VM 2023 när världens bästa spelare samlas i Oceanien. Men många länder har också fått flera spelartapp till turneringen av flera anledningar. Se några av de största namnen som saknas nedan.

I Sverige har det varit visst snack om att några spelare borde ha fått en plats i årets VM-trupp, bland andra Matilda Vinberg och Rosa Kafaji till exempel. Även petningen av Hedvig Lindahl gav lite eko i svensk fotboll trots att veteranmålvakten inte varit med i landslaget sedan EM förra sommaren. Men det finns flera större namn som saknas i detta världsmästerskap, då framför allt England har drabbats hårt av skador på toppspelare i form av Beth Mead och Leah Williamson inte minst.

Det finns även ett par spelare som har blivit petade trots stjärnstatus och därmed missar VM av den anledningen, de största namnen där är Italiens tidigare lagkapten Sara Gama samt nyss nämnde Lindahl och Japans guldhjälte från 2011: Mina Iwabuchi. Även två storstjärnor i sammanhanget, Ellen White och Dzsenifer Marozsan, har slutat under den föregående säsongen.

Skadade

Catarina Macario, USA

Delphine Cascarino, Frankrike

Marie-Antoinette Katoto, Frankrike

Janine Beckie, Kanada

Vivianne Miedema, Nederländerna

Beth Mead, England

Fran Kirby, England

Leah Williamson, England

Petade

Sara Gama, Italien

Tainara, Brasilien

Mana Iwabuchi, Japan

Hedvig Lindahl, Sverige

Slutat

Dzsenifer Marozsan, Tyskland

Ellen White, England


Borussia Dortmund - Real Madrid