Foto: Wikimedia

Efter sommarens världsmästerskap är det flera kända spelare som fanns med i Ryssland som valt att avsluta sina karriärer i landslagen. Tyskland har till exempel förlorat Mesut Özil som var med och tog hem guldet vid det föregående mästerskapet. Det spanska landslaget har i sin tur förlorat såväl Gerard Pique som David Silva. Det egyptiska landslaget förlorar i sin tur målvakten Essam El Hadary, samtidigt som Mexiko tappar veteranen Rafael Marquez. En annan etablerad VM-spelare som slutar är Australiens Tim Cahill.

Även i lagen som det gick bra för i mästerskapet finns det namn som valt att avsluta sina samarbeten med landslagen. Silvermedaljörerna Kroatien får till exempel säga adjö till både Mario Mandzukic och Danijel Subasic.

I det svenska landslaget är det ingen spelare som ännu meddelat att man lägger den blågula tröjan på hyllan. Det ryktades ett tag om att lagkaptenen Andreas Granqvist skulle göra det, men så var aldrig fallet. Även Sebastian Larsson och Marcus Berg har gått ut i pressen och meddelat att de kommer fortsätta spela för Sverige. Härnäst står matcher i Nations League på agendan för landslaget och enligt Fotbollskanalen ska assisterande förbundskapten Peter Wettergren meddelat att alla VM-spelare är tillgängliga för spel i höst.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid