Stora namn lämnar landslagen efter VM

//Stora namn lämnar landslagen efter VM

Stora namn lämnar landslagen efter VM

Foto: Wikimedia

Efter sommarens världsmästerskap är det flera kända spelare som fanns med i Ryssland som valt att avsluta sina karriärer i landslagen. Tyskland har till exempel förlorat Mesut Özil som var med och tog hem guldet vid det föregående mästerskapet. Det spanska landslaget har i sin tur förlorat såväl Gerard Pique som David Silva. Det egyptiska landslaget förlorar i sin tur målvakten Essam El Hadary, samtidigt som Mexiko tappar veteranen Rafael Marquez. En annan etablerad VM-spelare som slutar är Australiens Tim Cahill.

Även i lagen som det gick bra för i mästerskapet finns det namn som valt att avsluta sina samarbeten med landslagen. Silvermedaljörerna Kroatien får till exempel säga adjö till både Mario Mandzukic och Danijel Subasic.

I det svenska landslaget är det ingen spelare som ännu meddelat att man lägger den blågula tröjan på hyllan. Det ryktades ett tag om att lagkaptenen Andreas Granqvist skulle göra det, men så var aldrig fallet. Även Sebastian Larsson och Marcus Berg har gått ut i pressen och meddelat att de kommer fortsätta spela för Sverige. Härnäst står matcher i Nations League på agendan för landslaget och enligt Fotbollskanalen ska assisterande förbundskapten Peter Wettergren meddelat att alla VM-spelare är tillgängliga för spel i höst.

Sofie Hansson

Av |2018-09-27T13:47:44+00:00augusti 24th, 2018|Fotbolls-VM 2018|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.