Den förre detta svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck har efter att han avslutade sin karriär i hemlandet hunnit med att coacha såväl det nigerianska som det isländska landslaget. I det sistnämnda uppdraget lyckades han bland annat ta laget till sitt första europeiska mästerskap och hela vägen till kvartsfinal i detta. Nu har ännu en svensk fått chansen att utveckla det isländska landslaget och eventuellt ta dem till nya framfångar under deras deltagande i VM.

Roland Andersson var med redan på Lagerbäcks tid i Island, men då på en annan position än den han nu har blivit tilldelad. Igår blev det nämligen officiellt att isländska landslagets förbundskapten Heimir Hallgrimsson kommer få Andersson som sin högra hand i form utav assisterande förbundskapten. Rollen är dock ingen ny sådan för svensken då han tidigare assisterade Lars Lagerbäck på samma vis under hans år i såväl Sverige som Nigeria. Därmed kommer Roland Andersson även att åka med landet när de i sommar deltar i sitt allra första världsmästerskap.

Svennis vill träna Australien
Ett annat svenskt namn som har ett sikte inställt på VM är Sven-Göran Eriksson som förutom svenska klubbar även varit förbundskapten för det engelska landslaget i början utav 2000-talet. När den australienske förbundskaptenen Ange Postecoglou valde att lämna landslaget efter att ha tagit sig till VM blev den viktiga rollen öppen och denna vill Svennis nu mer än gärna fylla.I somras fick han sparken ifrån kinesiska klubben Shenzhen och letar nu efter ett nytt lag att träna. Detta skulle i så fall inte bli hans första VM som tränare, då han coachat såväl England som Elfenbenskusten i turneringen.