Foto: Pixabay

Idag är den första fulla dagen i VM där mer än en match kommer att spelas. En match som är lite extra intressant idag ur ett svenskt perspektiv är den mellan Norge och Nigeria, som har avspark klockan 21:00 ikväll.

Bägge lagen har deltagit i samtliga tidigare världsmästerskap, men har trots detta endast lyckats mötas i en tidigare upplaga. 1995 möttes lagen i en gruppspelsmatch som slutade 8-0 till det norska laget. Laget vann sedan gruppen och slutligen hela turneringen samtidigt som Nigeria fick se sig utslagna som gruppens jumbo.

Men vad har detta med Sverige att göra? Det är nämligen så att bägge lagen tränas av svenska tränare. Thomas Dennerby som tränar det nigerianska laget har förutom svenska klubbar som Hammarby och Djurgården även tränat det svenska landslaget mellan 2005 och 2012, då han lämnade över stafettpinnen till Pia Sundhage.

Martin Sjögren har coachat norskorna sedan 2016 och dessförinnan jobbade han ihop med LdB Malmö och Linköpings damlandslag, som han tog till ett guld i Damallsvenskan. Trots att bägge tränarna varit ansvariga för några av de största klubbarna i Sverige har de aldrig tävlat ihop i den svenska högstaligan och därmed inte varit direkta konkurrenter.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.