Under gårdagen gick den svenske fotbollsdomaren Jonas Eriksson ut med att han lägger domarkarriären på hyllan. Trots att listan över VM-domare inte släpptes officiellt förrän under våren, så spreds den spikade listan i media under vintern, där svensken inte fanns med. Det slutliga beskedet fick han på självaste julafton, där han med flera underliga anledningar fick veta att han blivit bortvald. Detta är en utav anledningarna till att han nu väljer att avsluta karriären.
– Det finns en brist på dialog, feedback, hur man pratar med domare och ger besked. Vi fick läsa om i tidningarna att vi inte fick en VM-plats. Ingen har pratat med oss. Den typen av ledarskap är svår att acceptera och lusten och passionen som man drivs av försvinner när man inte får något tillbaka, säger han i en intervju med SVT.

Då domare i många fall inte får döma efter en ålder på 45 vilken Eriksson når under nästa år, så såg han VM som sitt sista stora mästerskap att få delta i. Dock kom idag glädjande nyheter om att Jonas Eriksson blivit headhuntad utav SVT och kommer att sitta med som expertkommentator tillsammans med Johanna Frändén och Daniel Nannskog i studion som leds utav André Pops.

Med på Jonas meritlista finns bland annat finaler i Champions League och Europa League samt matcher i VM 2014, EM 2016 och EM 2012.


Borussia Dortmund - Real Madrid