Under den senaste veckan så har det svenska damlandslaget befunnit dig i Portugal för att spela Algarve Cup. Med knappt tre månader kvar tills fotbolls-VM i Kanada har cupen varit ett tillfälle för laget att spela ihop sig och för Pia Sundhage att se vilka spelare hon vill placera på plan under världsmästerskapet.

I turneringen deltog tolv landslag från alla världens hörn uppdelade i grupper om fyra. Sverige spelade i grupp A där man mötte Tyskland, Brasilien och Kina. Den allra första matchen var mot Tyskland, vilket slutade i en vinst med 4-2. Efter endast tre minuter spelade hade det tyska laget ett övertag med 0-2. Dock lyckades man vända det hela med hjälp av Caroline Seger och Sofia Jakobsson som gjorde två mål vardera.

Efter mötet med Tyskland väntade en match mot det brasilianska damlandslaget. Matchen gav ingen utdelning för det svenska laget, som fick se sig besegrade efter Marta och Andressa Alves da Silva gjort varsitt mål för sin hemnation.
Det sista gruppspelsmötet blev mot Kina, där Sverige redan innan första halvlek var slut hade satt matchens slutliga resultat som blev 3-0. Detta via mål gjorda av Kosovare Asllani, Lotta Schelin och Sofia Jakobsson.

Efter att alla gruppspelsmatcher var klara stod det klart att Sverige blev den tredje bästa nationen av alla. Detta ger laget en direktplats till bronsmatchen där man ytterligare en gång ställs emot Tyskland. I den stora finalen möts Frankrike och USA. Bägge dessa matcher spelas under dagen idag.

Inför sommarens VM-spel så kommer det svenska damlandslaget att spela två landskamper mot Schweiz och Danmark på hemmaplan den 5 och 8 april.