Sverige klara för VM 2019

//Sverige klara för VM 2019

Sverige klara för VM 2019

Foto: Bildbyrån

Efter en 1-0 seger på bortaplan mot Danmark står det klart att Sverige vinner sin VM-kvalgrupp och därmed kvalificerar sig för VM i Frankrike nästa sommar. Redan inför matchen stod det klart att minst ett oavgjort resultat var vad som krävdes av svenskorna för att ta sig direkt vidare.

Båda lagen gick hårt in i kampen från start och den första perioden slutade mållös. Efter vilan tog dock Sverige snabbt greppet om matchen och Sofia Jakobsson kunde sätta matchens enda mål efter en passning av Kosovare Asllani.

Fler klara lag för VM

Övriga lag som nu är klara för turneringen efter att det europeiska gruppspelet är över är England, Italien, Spanien, Skottland, Norge och Tyskland. Frankrike som värdnation är direktkvalificerade till mästerskapet.

Dessutom kommer Danmark, Belgien, Nederländerna och Schweiz spela playoff under hösten, där den sista VM-platsen står på spel.

Sofie Hansson

Av |2018-09-27T13:46:58+00:00september 4th, 2018|Dam VM 2019|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.