Foto: Bildbyrån

Sverige gjorde inför gruppfinalen mot USA hela sju förändringar i startelvan. Men trots det var det bara USA som lyckades göra mål och vann rättvist med 0-2. I och med andraplatsen i gruppen ställs nu Sverige mot Kanada i åttondelsfinal. 

I den första halvleken var det som väntat USA som tog tag i taktpinnen. Tyvärr för svensk del kom 0-1 redan efter tre spelade minuter när Lindsey Horan enkelt rakade in bollen i öppet mål efter en något märklig hörnsituation. En lågt slagen hörna som studsade förbi både en, två och tre svenskor – däribland Hedvig Lindahl i mål.

USA kontrollerade sedan resten av halvleken, dock utan att skapa särskilt många farliga lägen. Sverige stod upp bra och kunde tack vare följsamt och välkomponerat försvarsspel även skapa några få lägen för kvittering. Bäst chans hade Kosovare Asllani på en kontring efter att Sofie Jakobsson snyggt tråcklat sig igenom det amerikanska försvaret. Men skottet i säkert förvar hos målvakten Alyssa Naeher den gången.

Jämn andra halvlek 

Även andra halvlek startade olyckligt för Sverige. Blott fem minuter in i halvleken dunkade Tobin Heath upp ett vinkelskott över huvudet på Hedvig Lindahl. Skottet, som inte såg allt för otagbart ut, föranleddes av en misstänkt offside-situation där VAR till slut avgjorde till amerikanskornas fördel.

Sverige höjde sig sen en aning jämfört med första halvleken. Andra halvleken var jämn och USA tilläts endast ett skott på mål. Tyvärr var det även en etta i Sveriges kolumn för skott på mål.

Intressant att notera var att båda lagen utnyttjade alla sina byten. I Sverige byttes bland annat Caroline Seger och Kosovare Asllani ut efter 63 respektive 80 minuter.

Men trots bytena stod sig 0-2 matchen ut och Sverige blev därmed tvåa i gruppen. Nu väntar Kanada i åttondelsfinal.

 


Luton Town - Burnley

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.