I Sveriges tredje och sista gruppspelsmatch under VM kommer man att få möta det Mexikanska landslaget. Nationen har varit med i femton tidigare mästerskap och här kommit till en kvartsfinal som allra bäst. I kvalet till årets turnering fick man ihop mest poäng utav alla lag i gruppspelet.

Datum och tid: 27 juni kl. 16:00 svensk tid (19:00 lokal tid)
Kanal som sänder matchen: SVT (specifik kanal är ej spikat ännu) samt SVT Play
Arena: Jekaterinburg Arena i Jekaterinburg

Här kan du se lagens kompletta VM-trupper

Tidigare möten mellan lagen
Sverige och Mexiko har spelat nio matcher mot varandra under åren, där det blivit svensk vinst i fyra utav matcherna. Tre utav mötena har slutat oavgjort, medans Mexiko endast fått med sig vinst i två möten. Senaste gången som de två lagen stod på planen tillsammans var 2009, då dem möttes i en träningsmatch som slutade 1-0 till Sverige. Gången innan det var 2005 och då slutade mötet mållöst. Senast matchen som Mexiko vann över Sverige spelades 1994.

Hur ser oddsen ut för matchen
Utav Betssons odds på Sveriges tre gruppspelsmatcher så är mötet med Mexiko det som är mest oklart. Det är väldigt jämnt mellan de tre möjliga utfallen, där laget antingen får med sig tre, en eller noll poäng. Dock är det just nu oddsen för en mexikansk vinst som ser allra bäst ut, men en svensk vinst verkar ändå inte var alltför omöjlig. Just mötet med Mexiko kan bli det som avgör om Sverige tar sig till slutspelet eller ej.

Om arenan och staden
Det är på Jekaterinburg Arena som matchen mellan Sverige och Mexiko kommer att spela. Och precis som man kan höra på namnet ligger arenan i Jekaterinburg, som är den mest östligt belägna VM-staden. Stadion är över 50 år gammal och tar en publik på närmare 45 00 åskådare. Inför mästerskapet har den dock fått genomgå omfattande renoveringar för att kunna ta den stora publiken, som nu nästan är den dubbla jämfört med vad den tidigare klarade av. Här kommer det att spelas sammanlagt fyra gruppspelsmatcher under turneringen.

Ta dig hit
För dig som svensk VM-supporter är Jekaterinburg den gruppspels-stad som är enklast att ta sig till. Flygbolaget Finnari har nämligen resor ifrån flera svenska flygplatser som tar dig till flygplatsen Vanda i Helsingfors, där du smidigt kan resa direkt till den ryska staden.

Arenan i sig ligger mitt i stadens hjärta och man kan därmed ta sig till denna väldigt enkelt. Från stadens tågstation, som ligger lite utanför stan kan du ta flera olika tåglinjer som stannar i arenans närhet.

Källor: Svenskfotboll.se, Stadiumguide.com, Google.se/maps