Sverige sjua i årets världsmästerskap

//Sverige sjua i årets världsmästerskap

Sverige sjua i årets världsmästerskap

Foto: Bildbyrån

När årets stora mästerskap är över så är det många som undrar vilka slutliga placeringar de olika lagen fick. Det svenska laget hamnar som sjua på den kompletta listan, vilket blir lagets femte bästa placering.

De fyra lagen som gjorde upp om medaljerna får ganska så enkelt sina placeringar utifrån resultaten i dessa avslutande matcher. De lag som tog sig till kvartsfinal placerar sig i sin tur på plats 5-8, medans nationerna som slogs ut i åttondelen få samsas om placeringarna 9-16. De som slogs ut redan i gruppspelet placeras sedan i listans lägre skikt utifrån sina tre spelade matcher.

Såhär blev de slutliga placeringarna för årets VM-nationer:
1. Frankrike
2. Kroatien (Bästa VM någonsin)
3. Belgien (Bästa VM någonsin)
4. England
5. Uruguay
6. Brasilien
7. Sverige
8. Ryssland
9. Colombia
10. Spanien
11. Danmark
12. Mexiko
13. Portugal
14. Schweiz
15. Japan
16. Argentina
17. Senegal (Sämsta VM någonsin)
18. Iran
19. Sydkorea
20. Peru (Sämsta VM någonsin)
21. Nigeria
22. Tyskland (Sämsta VM någonsin)
23. Serbien
24. Tunisien
25. Polen (Sämsta VM någonsin)
26. Saudiarabien
27. Marocko (Sämsta VM någonsin)
28. Island
29. Costa Rica
30. Australien (Sämsta VM någonsin)
31. Egypten (Sämsta VM någonsin)
32. Panama

Sofie Hansson

Av |2018-09-27T13:48:03+00:00augusti 8th, 2018|Fotbolls-VM 2018|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.