I Sveriges första gruppspelsmatch under VM kommer man att ställas mot det Sydkoreanska landslaget. Nationen har deltagit i nio tidigare mästerskap och här tagit sig till en fjärdeplats som bäst.

Datum och tid: 18 juni klockan 14:00 svensk tid (15:00 lokal tid)
Kanal som sänder matchen: SVT (specifik kanal är ej spikat ännu) samt SVT Play
Arena: Nizjnij Novgorod-stadion i Nizjnij Novgorod

Här kan du se lagens kompletta VM-trupper

Tidigare möten mellan lagen
Sverige och Sydkorea har tidigare spelat tre matcher mot varandra, där den senaste ägde rum i november 2005. Den gången slutade mötet 2-2 och tidigare samma år spelade lagen ett ytterligare möte som slutade 1-1. Lagens första match skedde 1996 och då blev det en 2-0 vinst till Sverige.

Hur ser oddsen ut för matchen?
Enligt Betssons odds så lutar det åt att Sverige kan komma att vinna mötet och därmed plocka hem tre viktiga poäng. Men samtidigt skiljer sig siffrorna för de olika alternativen sig inte allt för mycket å, vilket innebär att det likväl kan sluta med en sydkoreansk seger eller ett oavgjort resultat. Ser man till tidigare möten mellan lagen så har det oftast varit väldigt jämt, vilket kan leda till ett mycket spännande VM-möte.

Om arenan och staden
Arenan som mötet äger rum på heter Nizjnij Novgorod-stadion, som ligger i staden med samma namn. Staden ligger drygt 40 mil ifrån Moskva och har strax över 1 miljon invånare. På läktarna i den nybyggda arenan finns det rum för strax under 45 000 åskådare och efter VM kommer arenan bli ny hemmaplan för fotbollsklubben FC Olimpiyets. Förutom mötet mellan Sverige och Sydkorea kommer även tre ytterligare gruppspelsmatcher, en åttondelsmatch samt en kvartsfinal att spelas här.

Ta dig hit
Vill man ta sig till Nizjnij Novgorod under VM så är det enklast att flyga till Moskva och därifrån ta sig vidare med tåg, buss eller inrikesflyg. Ifrån Sverige finns det flera flygbolag som kan ta dig till Moskva, men man får räkna med en del mellanlandningar för de flesta resorna.

Arenan ligger ungefär 3 kilometer ifrån stadskärnan, vilket gör att man ganska så enkelt kan ta sig dit. För den som kommer in till staden via tåg är det en promenad eller taxiresa på drygt 2 kilometer ifrån huvudtågstationen till arenan.

Källor: Svenskfotboll.se, Stadiumguide.com, Google.se/maps