Foto: Bildbyrån

Detta var matchen där Sverige skulle visa att de kan göra många mål. Det gjorde Sverige i en halvlek, sedan svalnade tempot. Trots detta så vann Sverige med 5-1.

Matchen hann inte bli speciellt gammal innan Sembrant gjorde första målet. Det var ett fint inlägg som Sembrant nickar in i 6:e minuten.

Kosovare  Asllani stod för 2-0 och Fridolina Rolfö för 3-0.

Matchbilden i 1:a perioden är ungefär som väntat. Sverige hade ett 70%-igt bollinnehav, 18 målchanser och 7 skott på mål. Sverige dominerar totalt, men Thailand har haft några tillfällen där de lyckas ta sig upp till svenska målet.

Tyvärr så tappade Sverige i tempo i 2:a, till skillnad från USA som skruvade upp tempot i sin mot Thailand. Detta leder till ett lägre bollinnehav och färre målchanser.

Men thailändskorna började bli väldigt trötta mot slutet av matchen och det kunde Hurtig utnyttja när hon nickade in 4-0 till Sverige.

Det tydligaste tecknet på att Sverige inte har tempot i 2:a är att Thailand lyckas få en reducering. En fin insats av Sungngoen som gör målet, men en svag insats av Sverige i detta.

VAR-granskning ger Sverige en straff , Rubesson sätter den säkert i vänstra hörnet. Matchen slutar 5-1.

Domare: Mukansanga S. (Rwa), 
Spelplats: Allianz Riviera (Nice)

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
073-9917157

>> Läs mer om mig här