I Sveriges andra gruppspelsmatch under VM kommer man att ställas mot det Tyska landslaget. Nationen har deltagit i nitton tidigare mästerskap och här tagit hem ett flertal medaljer. Bland annat är man regerande världsmästare efter segern i Brasilien 2014.

Datum och tid: 23 juni klockan 20:00 svensk tid (21:00 lokal tid)
Kanal som sänder matchen: TV4 samt C More
Arena: Fisjt Stadion i Sotji

Här kan du se lagens kompletta VM-trupper

Tidigare möten mellan lagen
Tyskland och Sverige har mötts vid ett flertal gånger under åren, då såväl i vänskapliga träningslandskamper som i mästerskap. Sammanlagt har det blivit 37 möten mellan lagen, där Sverige vunnit 13, Tyskland vunnit 15 och resterande slutat oavgjort. Senast som lagen möttes på plan var under kvalet till VM 2014, då Sverige lyckades få till ett 4-4 resultat i Berlin. Det andra kvalmötet mellan lagen resulterade dock i en tysk 5-3 seger.

Hur ser oddsen ut för matchen
Om man tittar på Betssons odds för matchen så är det inte överraskande att regerande världsmästarna Tyskland tippas som vinnare. Likaså är det många som tror att laget kan komma att vinna hela gruppen. Samtidigt har Sverige lyckats besegra laget vid flera tidigare tillfällen och även fått med sig åtminstone 1 poäng ifrån mötet. Alltså kan det hela bli en rysare ända in i slutskedet.

Om arenan och staden
Matchen mellan lagen kommer att äga rum på Fisjt Stadion, som ligger i den södra ryska staden Sotji. Staden är mest känd för att ha arrangerat vinter-OS 2014 och är beläget vid kusten till Svarta Havet. Arenan där VM-matchen kommer att spelas höll plats för invigningen och avslutningen utav spelen. Dessutom användes den här Confederations Cup avgjordes här 2017. Här finns det plats för en publik på drygt 48 000 åskådare, vilket ligger som en bra grund för den stora folkfest som matchen kan komma att bli. Utöver Sveriges match kommer ytterligare tre gruppspelsmatcher att spelas här, följt utav en åttondelsmatch och en kvartsfinal.

Ta dig hit
Om man vill resa till Sotji under fotbolls VM så finns det flera olika resvägar att välja mellan. Ifrån svenska flygplatser kan man välja att mellanlanda i såväl andra ryska städer som baltiska nationer på sin resa. Då staden ligger relativt nära Medelhavet kan det även här finnas städer med anslutningar, såsom turkiska Istanbul.

Själva arenan ligger en bit utanför själva Sotji, precis intill den vackra kusten. Ifrån innerstan eller flygplatsen är det drygt en mil till stadion och denna sträcka kan man ta sig med hjälp utav antingen buss eller tåg, som stannar intill arenan.

Källor: Svenskfotboll.se, Stadiumguide.com, Google.se/maps