In i sista stund fick det svenska landslaget ha is i magen innan det stod klart att man gått vidare till slutspel i det pågående världsmästerskapet. Under natten spelades de avslutande gruppspelsmatcherna, där utfallet i de övriga grupperna skulle styra Sveriges öde.

Det första scenariot som kunde rädda svenskorna var att Colombia skulle besegra England, men denna match slutade i en engelsk seger. Efter det hoppades man på ett oavgjort resultat mellan Sydkorea och Spanien, men detta möte vanns slutligen av Sydkorea.

Det sista chansen låg då i matchen mellan Costa Rica och Brasilien. Här krävdes det en seger av Brasilien för att Sverige skulle bli en av de fyra bästa grupptreorna och länge såg det ut att bli ett oavgjort möte. Förra årets VM-nation valde att bänka ett flertal av sina stora spelare och hade då ett mer jämställt lag mot Costa Rica. Men när klockan stod på 83 minuter kunde Raquel Fernandes sätta matchens enda mål och på så sätt ta Sverige vidare.

Det svenska laget ställs nu under helgen mot Tyskland i åttondelsfinalen, vilket kan bli ett riktigt tufft möte. Lagen har mötts ett flertal gånger tidigare, men under de senaste tjugo åren så har regerande EM-mästarna gått segrande ur varenda möte. Matchen spelas på lördag klockan 22:00 svensk tid och går då att följa på TV4 Sport.


Borussia Dortmund - Real Madrid