Damernas VM 2023 spelas i Australien och Nya Zeeland i juli och augusti 2023. Den som ska göra Sveriges officiella VM-låt är sångerskan Miss Li. Den svenska VM-låten heter ”Våran sång”. Lyssna på VM-låten nedan.

Den 9 juni släppte Svenska Fotbollförbundet den officiella låten till damernas VM i sommar. Låten är skriven av Sonny Gustafsson och Linnea Sjödahl tillsammans med artisten bakom låten: Linda Karlsson. Den sistnämnda är mer bekant under artistnamnet Miss Li och kommer att framföra den officiella VM-låten här hemma i Sverige. Låten heter ”Våran sång”. Miss Li har spelat allsvenskt med Ornäs BK år 1999 men har egentligen sedan dess satsat helt på musiken och är idag en av Sveriges mest streamade artister.

– Hela mitt liv kretsade runt fotboll från att jag var 6 till 17 år. Jag tränade varje dag, gick fotbollsgymnasiet, åkte på elitläger och värvades till allsvenskan. Sen kom skador emellan och jag började skriva musik istället. Det känns verkligen som att cirkeln sluts nu när jag får släppa denna VM-låt, peppa fansen, heja fram landslaget och samtidigt berätta om min egen resa, säger Miss Li till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Den svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic kommenterar valet av artist och VM-låt till Svenska Fotbollförbundets hemsida:

– Det känns riktigt bra att Miss Li gör vår VM-låt i år. Hon är en av våra allra största svenska artister och redan från första gången vi fick höra låten – när Miss Li besökte laget i Malmö i april – kändes det självklart att låten kommer bära fram både oss och alla supportrar under mästerskapet, säger Musovic.

Landslaget hörde låten i förväg men för allmänheten släpptes låten den 9 juni. Bedöm VM-låten nedan.

VM-låten 2023 – Våran sång (Miss Li)


Bayern Munich - Real Madrid