Om en vecka kommer Janne Andersson att presentera den trupp som han tar med sig till Ryssland i sommar. Det spekuleras för fullt kring vilka namn som kommer att väljas ut och de flesta frågetecknen gäller kring spelare som dragit på sig skador under våren och därmed inte kunnat visa upp sin fulla potential.

En spelare som varit skadad under en längre tid är landslagsmålvakten Robin Olsen som senast stod i svenskarnas mål under play-offen mot Italien. det var i februari som han drog på sig en skada på nyckelbenet under en klubbmatch. Rehabiliteringen hade beräknats färdig tills i april och nu kommer den glada nyheten att Olsen är åter i träning och redo för match.

En spelare som samtidigt rapporteras så pass skadad att han inte kommer hinna bli återställd till VM är Christoffer Nyman. Han spelade för Sverige vid mötet med Chile, men lämnade landslagssamlingen efter att ha åkt på en skada som han nu måste opereras för.

Samtidigt rapporterar den tyska tidningen SportBild att Joachim Löw, förbundskaptenen för Sveriges tuffaste VM-motstånd redan har sin startelva färdig för mästerskapet. Han trupp har ännu inte presenterats, men någonting som är säkert är att det finns gott om skickliga tyska spelare att välja bland. Dock är det flera stora namn som är skadade, såsom duon Serge Gnabry och Lars Stindl som båda kommer behöva stå över sommarens mästerskap.