Foto: Bildbyrån

Att vi skulle få se det svenska landslaget i en VM-kvartsfinal var det många som bara kunde drömma om innan årets turnering drog igång. Med bara dagar kvar till avspark mot England på lördag är laget i full gång med sina sista förberedelser inför mötet som verkligen innebär vinna eller försvinna. En seger här garanterat inte bara en ytterligare match att spela, utan två stycken sådana, där den sista är en kamp om medalj.

De senaste dagarna har främst ägnats åt återhämtning, där två lugnare träningspass funnits med på agendan. Under eftermiddagen idag torsdag kommer laget åter igen att lämna sin VM-bas i Gelendzjik för att resa till match-orten Samara som ligger drygt 170 mil bort. På fredag tar man sina första kliv in på den stora arenan där man kommer att hålla ett sista träningspass.

Lustig avstängd – eventuell skada på Ekdal

Ett sort frågetecken under de senaste dagarna har varit Albin Ekdal, som inte deltagit vid träningarna efter tisdagens match. I matchen mot Schweiz trampade mittfältaren snett med foten, men enligt Fotbollskanalen säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren att det inte ska handla om någon allvarlig skada. För säkerhetens skull ska Ekdals fot ändå röntgas för att försäkra att han inte går in på plan med risken att skada sig ytterligare.

Dock är det redan nu klart att man får klara sig utan Mikael Lusig på planen, då han är avstängd i den stundande matchen. Emil Krafth ser ut att gå in på hand plats i backlinjen, vilket han gjorde under de sista minuterna mot Schweiz.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid