Foto: Pixabay

När Sverige gör VM-återkomst efter 12 års frånvaro så är det Sydkorea som blir lagets första motstånd. Laget ses som det enklare motståndet i grupp F, men är samtidigt ett lag som man inte får räkna bort helt och hållet. Här följer en sammanställning utav lagets VM-uppladdning och aktuella form.

Sydkoreas uppladdning inför VM

Efter att laget blev klara för VM så planerades ett fullspäckat schema för våren med hela nio landskamper. Laget inledde året med att bjuda in lag till hemmamöten, för att sedan göra en resa till Europa. Innan man landade på rysk mark nu i juni spelade man ytterligare två landskamper i Europa, då mot lag ifrån Sydamerika. Den sista matchen valde man att spela bakom stängda dörrar utan varken åskådare eller media på plats, allt för att hålla lagets VM-taktik hemlig.

Totalt har det blivit tre vinster under dessa matcher, där den senaste kom mot Honduras på hemmaplan i maj. Mot Nordirland, Bosnien, Polen och Senegal har det blivit förluster, där man blev nollade emot de sistnämnda i VM-genrepet. Samtidigt lyckades man hålla nollan mot Bolivia, samt att man fick till ett oavgjort resultat mot Jamaica. Den sammanlagda målskillnaden i vårens matcher blev 9-12.

Här är lagets alla matcher och resultat under 2018:
27 januari Sydkorea-Moldavien 1-0
30 januari Sydkorea-Jamaica 2-2
3 februari Sydkorea-Lettland 1-0
24 mars Nordirland-Sydkorea 2-1
28 mars Polen-Sydkorea 3-2
28 maj Sydkorea-Honduras 2-0
1 juni Sydkorea-Bosnien 1-3
7 juni Bolivia-Sydkorea 0-0
11 juni Senegal-Sydkorea 2-0

Skador och möjligt startelva

Laget har dessutom dragits med en del skadade spelare, där flera spelar mot klockan för att hinna bli återställda inför måndagens match. När man skulle ta ut sin VM-trupp fick såväl Kim Jin-Su som Hong Jeong-ho, Kwon-Chang-hoon, Yeom Ki-hun och Lee Keun-ho stå åt sidan trots sina starka meriter i landslaget. Red Bull Salzburgs anfallare Hwang Hee-chan fanns inte med i matchen mot Senegal och är ett namn som många hoppas få se på plan.

Samtidigt har startelvan varierats ganska friskt under träningslandskamperna och det är därför svårt att redan på förhand säga hur laget kommer att ställa upp mot Sverige. 4-4-2-spel är ett upplägg som laget använde mot Senegal och många tror därför på att denna taktik kommer att användas på måndag. Då med Son Heung-min och Hwang Hee-chan på topp. Såhär gissar till exempel Fotbollskanalen att laget kommer ställa upp mot Sverige:

Cho Hyun-woo – Lee Yong, Kim Young-gwon, Jang Hyun-soo, Kim Min-woo – Lee Jae-sung, Ki Sung-yueng, Koo Ja-cheol, Lee Seung-woo – Son Heung-min, Hwang Hee-chan.

Sydkoreas möte med Sverige går av stapeln på måndag med avspark klockan 14:00. I vår tv-tablå kan du se vilka kanaler som visar matchen.


Bayern Munich - Real Madrid