I samband med att de sista kvalmatcherna startade i förra veckan presenterade FIFA den officiella matchbollen för sommarens mästerskap. Namnet som bollen har fått är Telstar 18 och redan nu finns den ute till försäljning i flera fysiska och webbaserade sportbutiker.

Precis som tidigare är det Adidas som ligger bakom bollen och rent designmässigt har man på flera olika sätt tagit till vara på de bästa delarna ifrån årens tidigare bollar. Bland annat har man färgmässigt gått tillbaka till det svartvita som Adidas första Telstar-boll hade vid VM 1970, någonting som på den tiden var revolutionärt.

Digitalisering utav bollen
Samtidigt har man haft ett framtidstänk och där infattas bland anat det NFC-chipp som bollen är utrustad med. Med hjälp utav detta kan du i din smartphone få fram olika utmaningar att utföra med bollen, samt information relaterad till bollen. Allt du behöver göra är att vidröra markeringen på bollen där chippet är placerat med din telefon. Tekniken är någonting helt nytt och Adidas hintar även om att man har en del saker inplanerade för de som väljer att köpa bollen.


Borussia Dortmund - Real Madrid