Sverige har domarrepresentanter med under damernas fotbolls-VM 2023. Detta står klart då FIFA har presenterat sina domare. Tess Olofsson blir enda svenska huvuddomare i turneringen.

34-årige Tess Olofsson dömde EM i somras, och detta med bravur. Nu har Malmö-domaren fått nästa stora uppdrag. När Fotbolls-VM 2023 i Australien och Nya Zeeland avgörs i sommar så kommer Olofsson att hålla i pipan.

Hon är en av totalt 33 huvuddomare som har blivit uttagna till turneringen, den enda från Sverige. Tess Olofsson fick göra mästerskapsdebut i seniorsammanhang under EM 2022 i England, där hon drabbades av sjukdom under slutet av gruppspelet, vilket säkerligen stoppade henne från att döma fler matcher. Men nu väntar alltså större äventyr.

– Det hade varit en dröm att få komma längre denna gång och kanske ha möjlighet att fajtas om en finalmatch. Men jag är fullt medveten om att jag är en ”ny domare” i de här sammanhangen, även om jag har dömt fotboll i 22 år. Det är hög konkurrens och det gäller att ha tålamod, säger hon till Svenska Fotbollförbundets hemsida.