Foto: Pixabay

Inom idrottsvärlden förekommer det ibland att spelare med dubbla medborgarskap väljer att byta landslag under karriärens gång. Saman Ghoddos som är född och uppväxt i Sverige och till vardags spelar i Östersunds FK kommer att finnas med på plan i Ryssland, men dock inte iklädd den svenska landslagströjan. Istället kommer han att spela för Iran i grupp B.

2017 var ett år där det hände mycket för 24-åringen, som gjorde landslagsdebut med Sverige i januariturnén. Här hann han med att sätta ett mål mot Slovakien i matchen som laget vann med 6-0. Under hösten fanns en plats öppen för honom i Janne Anderssons VM-kvaltrupp, men Saman valde då att istället fortsätta sitt landslagsspel i Irans landslag. I november gjorde han premiär i laget, där han gjorde mål i första matchen. Nu kommer han tillsammans med sitt nya landslag att ta sig an Marocko, Portugal och Spanien i turneringens gruppspel.

Kan Ghoddos få möta Sverige i VM?

Chansen att Sverige och Iran skulle mötas under det kommande mästerskapet är relativt litet, då turneringens upplägg gör att lag ifrån grupp B och F inte kan komma att mötas förrän i semifinalerna.


Borussia Dortmund - Real Madrid