Foto: Bildbyrån

Dagens andra kvartsfinal sker mellan nationerna Brasilien och Belgien, som båda gjort mycket goda matcher i detta mästerskap. Mötet mellan de två nationerna känns som en av de viktigaste i hela turneringen, där de kvarvarande lagen med högst världsranking ska göra upp. Laget som går segrande ur kampen kommer att spela sin semifinal på tisdagen den 10 juli och där möta vinnaren mellan Uruguay och Frankrike.

Avstängning på Casemiro – Marcelo tillbaka i spel

Brasiliens Casemiro fick sitt andra gula kort i åttondelen och är därmed avstängd i dagens stora match. Samtidigt har både Filipe Luis, Neymar Jr och Philippe Coutinho varsitt gult kort med sig som kan ställa till det i semin om spelarna inte håller sig till gott spel. Det ser ut som att Fernandinho kommer ersätta Casemiro på mitfältet. Marcelo som missade lagets åttondelsfinal väntas samtidigt vara tillbaka i spel, då han varit med resten av laget på veckans träningar.

Skadefritt Belgien går in i matchen med flera varningar

Belgien har en av de bästa målskyttarna i turneringen i Romelu Lukaku, som blivit tvåmålsskytt i lagets två senaste matcher. Jan Vertonghen, Kevin de Bruyne, Thomas Meunier, Youri Tielemans och Leander Dendoncker går alla in i den viktiga kampen med varsitt gult kort och måste därmed undvika att göra misstag på planen idag. Samtidigt finns det inga spelare i truppen som rapporterats skadade, vilket är till en stor fördel.

Tidigare möten mellan lagen

I tidigare världsmästerskap har Brasilien och Belgien spelat ett möte mot varandra, vilket skedde i en åttondelsfinal sommaren 2002. Mötet slutade 2-0 till Brasilien, som sedan gick hela vägen till ett guld i mästerskapet.
Ser man på övriga matcher mellan lagen så finns det tre vänskapsmatcher som spelades på 60- och 80-talet. Här har det blivit två brasilianska segrar och en belgisk seger. Så sammanlagt har det blivit tre brasilianska vinster i lagens fyra möten.

Matchen mellan Brasilien och Belgien har avspark klockan 20:00 och kommer då att visas i SVT 1 och streamas via SVT Play och C More.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid