Foto: Bildbyrån

Förutom att fotbollslandslaget har tagit ut en trupp utav spelare som kommer att befinna sig på planen, så har de två kanalerna SVT och TV4 som kommer att sända matcherna tagit ut sina trupper utav tv-profiler som kommer att leda alla tittare genom mästerskapet.

I SVT blir det Frida Östberg, Jane Björck och Diljen Otlu som kommer att befinna sig på plats under Sveriges matcher, samtidigt som veteranen Marie Lehmann kommer följa övriga lag under mästerskapet. Även SVT:s utrikeskorrespondent i Ryssland, Bert Sundström kommer att finnas med under bevakningen och även göra reportage med anknytning till det ryska samhället.

Under matcherna blir det Chris Härenstam och David Fjäll som kommenterar, samtidigt som Glenn Strömberg och Markus Johannesson finns med som expertkommentatorer. Dessutom har kanalen en VM-studio där André Pops tillsammans med experterna Johanna Frändén och Daniel Nannskog kommer att analysera matcherna och även hålla i försnacket.

Hos TV4 kommer VM-studion att ledas utav Anna Brolin och Lasse Granqvist som analyserar matcherna tillsammans med experterna Hasse Backe, Alexander Axén och Hanna Marklund, där Marklund blir den första kvinnliga svenska expertkommentatorn under ett VM. Hon kommer tillsammans med Granqvist kommentera under ett antal utvalda matcher, medans den andra kommentators-duon består utav Jesper Hussfelt och Anders Andersson.

Som flygande reportrar under turneringen är det Frida Nordstrand och Olof Lundh som kommer att bevaka det svenska landslaget, samtidigt som Åke Unger, Patrik Westberg och Jon Persson bevakar övriga grupper och nationer.

Sveriges möten med Sydkorea och Mexiko kommer att visas i SVT, medans stormötet med Tyskland visas i TV4.