Den stora fotbollsfesten som ett världsmästerskap i fotboll brukar bli är någonting som de flesta inte vill missa och turligt nog går samtliga matcher att se direktsänt i svenska tv-kanaler, alternativt streamas över nätet. Redan nu börjar folk ställa frågor kring vilka kanaler som kommer att sända matcherna.

Då rättigheterna för stora mästerskap som dessa kostar en hel del, är det inte ovanligt att två kanaler går ihop och delar på mästerskapet. Just detta sker under VM 2018, då SVT och TV4 tillsammans har köpt rättigheterna för turneringen i Ryssland, samt den följande i Qatar 2022.

Samarbetet mellan kanalerna inleddes sedan under VM 2014. Den gången fick TV4 äran att sända den stora finalen och troligen kommer det denna gånga vara SVT som får göra detta. Med stor sannolikhet kommer även samtliga matcher att streamas på C More under turneringen.

I vår TV-tablå för fotbolls VM 2018 kommer vi att presentera samtliga sändningstider och kanaler när denna informations släpps närmare inpå turneringen.


Bayern Munich - Real Madrid