Foto: Bildbyrån

Sveriges gruppspelsmatch mot Tyskland fick ett mycket surt avslut när Toni Kroos satte 2-1 med bara sekunder kvar att spela. Den stora lyckan hos tyskarna på bänken framkallade ett bråk vid sidan om planen, då landslagsledarna Georg Behlau och Hans Ulrich-Voigts sprang fram till den svenska bänken och provocerade den svenska ledningen på ett mycket osportsligt sätt.

Händelsen noterades av FIFA som enligt tyska tidningen Bild öppnat ett disciplinärende mot de två tyskarna, som i sin tur kan leda till avstängning och böter. Svenska landslagets kommunikatör Staffan Stjernholm säger till Fotbollskanalen att landslaget bad om ursäkt för händelsen i omklädningsrummet och under gårdagen presenterades även en offentlig ursäkt ifrån förbundet.

Det tyska fotbollsförbundet har också meddelat att man kommer plocka bort båda ledarna vid morgondagens match mot Sydkorea.

Även Schweiziska spelare straffas
I gruppspelsmötet mellan Schweiz och Serbien förekom en situation som FIFA inte ansåg vara okej och som nu har medfört straff för ett antal spelare. Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka och Stefan Lichtsteiner valde att fira lagets 0-1 mål med en politisk målgest i form av att bilda den albanska dubbelhuvade örnen med händerna. BBC rapporterar att spelarna sammanlagt kommer få betala 225 000 svenska kronor i böter för händelsen.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid