När Italien och Uruguay igår möttes på plan var bägge lagen ute efter värdefulla poäng som skulle få dem att avancera till nästa omgång i mästerskapet. För Italien hade det räckt med ett oavgjort resultat, vilket det under en lång bit in i matchen såg ut att kunna bli. Men i den 81:a minuten kunde Diego Godin sätta matchens enda mål efter en hörna, vilket gav Uruguay tre värdefulla poäng.

Strax innan målet så hamnade Uruguays spelare Luis Suarez i en ny VM-skandal då han bet motståndaren Giorgio Chiellini i axeln och slapp undan straff för händelsen.
Detta är inte första gången Suarez hamnar i en sådan skandal, då han i sin karriär utanför landslaget gjort detta två gånger tidigare. Stjärnan riskerar nu en lång avstängning och har enligt ett uttalande från Fifa fram tills ikväll 22:00 svensk tid på sig för att ge sin version av händelsen.

Övriga matchresultat:
Costa Rica-England 0-0
Grekland-Elfenbenskusten 2-1
Japan-Colombia 1-4

Ifrån grupp C är det nu klart att Colombia och Grekland tar sig vidare till åttondelsfinal. Costa Rica och Uruguay blir lagen från grupp D som följer med dem dit. Under fliken ”Slutspelet” kan ni se vilka lag dessa kommer att möta i nästkommande matcher.

Idag spelas följande matcher:
Bosnien-Iran
Nigeria-Argentina
Ecuador-Frankrike
Honduras-Schweiz

Besök vår tv-tablå via menyn för att se de aktuella tiderna och kanalerna för samtliga matcher under Fotbolls-VM.

Splashbild
Fotograf: John Sibley
Källa: Bildbyrån


Borussia Dortmund - Real Madrid