USA:s sanktioner lämnar Irans landslag utan VM-skor

//USA:s sanktioner lämnar Irans landslag utan VM-skor

USA:s sanktioner lämnar Irans landslag utan VM-skor

Foto: Bildbyrån

De flesta VM-lagen är just nu i full gång med sina sista förberedelser, där diverse problem kan sätta rejäla käppar i hjulet. Ett sådant problem har det iranska landslaget nu stött på, då de står helt utan skor att spela i under mästerskapet. Vanligtvis spelar landslaget med skor ifrån Nike på fötterna, men i förra veckan kom nyheterna om att företaget inte kommer kunna leverera sina specialanpassade fotbeklädnader.

Anledningen till att leveransen har uteblivit är de amerikanska sanktionerna, som gör att företag i landet inte kan distribuera varor till Iran. Lagets förbundskapten Carlos Queiroz har vädjat till Fifa med hjälp i frågan, men i dagsläget ser det ut som att spelarna i laget får bege sig ut i butikerna och köpa sina skor själva.

Övriga plagg i landslagets dräkt drabbas dock inte utav några sanktioner, då dessa levereras utav tyska Adidas. Laget inleder sin VM-resa på fredag när de ställs mot Marocko i grupp B.

 

Av |2018-09-27T14:59:08+00:00juni 12th, 2018|Fotbolls-VM 2018|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.