Belgien var storfavoriter, men Japan chockade genom 2-0 ledning. Men Belgien tog sig i kragen och gick segrande ur matchen med 3-2.

Japan startar bäst med en stark offensiv, en offensiv som tyvärr mattades av ju längre in i halvleken vi kom. Belgien har jobbat sig in matchen, men det behövs mer för att kunna vinna matchen. Det är mest halvchanser från båda lagen som inte blir speciellt farliga. Det är mållöst efter 1:a halvlek.

Vilken start det blir på 2:a halvleken, en snabb omställning av Japan, men en långpass från Gaku Shibasaki som Genki Haraguchi sätter och ger Japan ledningen med 1-0 i 48:e matchminuten.

Det var inte långt från en snabb replik från Belgien när Eden Hazard sätter ett hårt skott i stolpen.

Nu förväntar vi oss en press från Belgien för att jaga kvittering, men istället är det Takashi Inui som ökar Japans ledning till 2-0 i matchminut 52. Inte heller efter detta mål sätter Belgien fart, visst anfaller de men inte så att de stressar Japan som hanterar detta med ett imponerande lugn.

Det som är fantastiskt att se är att Japan aldrig backar hem utan hela tiden fortsätter att anfalla.

Kanske kommer vändningen när Jan Vertonghen nickar bollen i bortre stolpen och reducerar till 2-1. Nu har Belgien 21 minuter på sig att kvittera. Det behövdes bara 5 minuter så har Marouane Fellaini kvitterat till 2-2.

Men trots detta så tappar inte Japan modet utan fortsätter med sin spelidé och ganska framgångsrikt också, det enda som saknas är ett mål.

En snabb kontring från Belgien i matchens sista minut resulterar i mål och Belgien leder med 3-2. Bra gjort av Belgien, men snopet för Japan.

Domare: Diedhiou M. (Sen)
Spelplats: Rostov Arena (Rostov)