Foto: Bildbyrån

Om Sverige tar sig vidare till en semifinal, så blir det vinnaren i dagens andra kvartsfinal som blir deras motståndare där. Matchen spelas mellan de två europeiska landslagen Kroatien och Ryssland, som båda haft stora framgångar i årets turnering. Semifinalen som det vinnande laget tar sig till äger rum på onsdagen den 11 juli.

Ryssland dras med flera skador och gula kort

Ilya Kutepov, Roman Zobnin, Aleksandr Golovin, Iury Gazinsky och Fedor Smolov har alla varsitt gult kort med sig ifrån tidigare matcher och måste därmed hålla sig i styr på planen idag. Igor Smolnikov är samtidigt tillbaka efter sin avstängning mot Spanien. På skadelistan finns Alan Dzagoev som stod över de två sista gruppspelsmatcherna och inte heller fick någon speltid i åttondelen. Yory Zhirkov klev samtidigt av skadad i den senaste matchen och vid en presskonferens meddelade lagets förbundskapten Stanislav Tjertjesov att mittfältaren troligen gjort sin sista VM-match.

Ett kroatiskt lag med många målgörare

Hela åtta kroatiska spelare har varsitt gult kort med sig in i dagens match och riskerar därför att missa en eventuell semifinal vid ancemang. Under sina fyra spelade matcher har laget gjort åtta mål, där sju olika spelare fått stå som målgörare. Detta visar på att man har många skickliga spelare i sin trupp och inte bara ett fåtal forwards som ger resultat. Mittfältaren Mateo Kovaćić drog på sig en axelskada i mötet med Danmark och kommer troligen stå över dagens match. Även ytterbacken Ivan Strinić klev av i mötet och är ett frågetecken inför dagen.

Tidigare möten mellan lagen

Ryssland och Kroatien har inte tidigare mötts i ett världsmästerskap och trots att lagen befinner sig på samma kontinent finns det endast ett tidigare möte registrerat mellan lagen. Detta skedde 2015 när lagen möttes i en vänskaplig träningsmatch. Här blev det Kroatien som gick segrande ur mötet.

Matchen mellan Ryssland och Kroatien har avspark klockan 20:00 och kommer då att visas i SVT 1 och streamas via SVT Play och C More.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid