Foto: Bildbyrån

Årets turnering börjar lida mot sitt slut, men vi kommer inte behöva vänta alltför länge innan vi får se landslag från alla världens hörn i en och samma turnering igen.

Många tänker sig att nästa gång som ett världsmästerskap i fotboll går av stapeln är år 2022, men sanningen är att vi kommer få se ett mästerskap redan nästa sommar. Det är då dags för världens damlandslag att kämpa om mästartiteln, vilket de kommer att göra i Frankrike under perioden 7 juni till 7 juli 2019. Städerna som matcherna kommer att spelas i är Lyon, Paris, Nice, Montpellier, Rennes, Le Havre, Valenciennes, Reims och Grenoble.

Kvalificeringarna är i full gång

För flera av världsdelarna kommer kvalificeringen till turneringen att ske genom den kontinentala turneringen, som i många fall äger rum senare i år. För Afrika är det till exempel African Women’s Cup of Nations i november som tar fram deras VM-nationer, samtidigt som CONCACAF Women’s Gold Cup 2018 i oktober fungerar som Nord- och Centralamerikas kval. I Oceanien är det OFC Women’s Nations Cup i november som tar fram deras nation.

För de europeiska landslagen är kvalet redan i full gång och en del lag har redan nu kunna säkra ett avancemang. Dessutom har Kina, Thailand, Australien och Japan tagit sig vidare ifrån det asiatiska kvalet, precis som Brasilien och Chile gjort ifrån det sydamerikanska. Även Sydkorea och Argentina har en chans att ta sig in i turneringen och då via det interkontinentala kvalet som kommer att hållas i November.

>> Här kan du läsa mer om kvalet till dam-VM


Atletico Madrid - Borussia Dortmund