Foto: Pixabay

När årets världsmästerskap nu börjar lida mot sitt slut tänkte vi ta oss en titt fram mot nästa upplaga av damernas världsmästerskap. Denna kommer att äga rum om fyra år och än så länge är varken deltagande lag eller värdnation klara. Däremot dröjer det inte alltför länge innan vi vet mer om var den nionde upplagan av turneringen kommer att hållas.

Många nationer vill hålla i turneringen

Än så länge är det inte spikat vilken nation som kommer att hålla i VM 2023, men som det ser ut just nu så är det väldigt många nationer som anmält sitt intresse för detta. Hela nio nationer har lämnat in ett önskemål om att hålla i turneringen, vilket är rekord i det här sammanhanget.

Länderna som visat intresse för att arrangera dam VM 2013 är:
Argentina
Australien
Bolivia
Brasilien
Colombia
Japan
Sydkorea (eventuellt tillsammans med Nordkorea)
Nya Zeeland
Sydafrika

Den 4 oktober måste nationerna ha skickat in sin budbok med all information om hur turneringen skulle se ut om den spelades i deras land. I mars 2020 är det sedan sagt att FIFA ska hålla en slutlig omröstning om vilken eller vilka nationer som får äran att arrangera mästerskapet. Någon månad innan det kommer dessa budböcker att presenteras för allmänheten, där man då kan läsa om vilka städer, arenor osv. som är tänkta att nyttjas.

Kvalet till VM 2023

Några datum för när kvalet till mästerskapet kommer att inledas finns ännu inte, men ser man på när lagen började kvala till årets mästerskap så bör det hela inledas under hösten 2021. Precis som tidigare har turneringen plats för 24 nationer där 8 av dessa kommer vara ifrån Europa.


Borussia Dortmund - Real Madrid