Danmark var pressade mot Kina nästan hela matchen men till slut kom ett danskt avgörande. Danmarks Amalie Vangsgaard blev matchhjälte i den 89:e matchminuten. Danmark vann matchen i Grupp D med 1-0.

Lördagseftermiddagen bjöd på ett häftigt VM-möte mellan Danmark och Kina i Grupp D, en av de jämnare grupperna på förhand. Danmark hade inte spelat VM sedan 2007 innan mötet medan Kina å sin sida är vanligt förekommande i dessa sammanhang. En jämn match förutspåddes på förhand.

Första halvleken var jämn både sett till bollinnehav och målchanser där Kina kanske var snäppet farligare men den första halvleken var inte direkt sprudlande. I andra halvlek var Kina farligare framåt men Danmark skapade lite via fasta situationer men inte mycket annat i anfallsväg och förbundskapten Lars Söndergaard såg bekymrad ut på tränarbänken.

Efter dryga halvtimmen i andra halvlek började Danmark äta sig in i matchen något och skapa lite inläggslägen som skapade oreda. Den fysiska skillnaden, framför allt längdmässigt, var viktig för Danmark. Efter en långt slagen hörna från Pernille Harder fick Amalie Vangsgaard till en perfekt nick från mitten av straffområdet och PSG-spelaren kunde nicka in 1-0 för Danmark i den 89:e matchminuten.

Kina hade matchen i ungefär 75 minuter men förlorade densamma under slutkvarten. Danmark spottade upp sig och fick in ett ovärderligt 1-0-mål som stod sig matchtiden ut. Nu har Danmark ett bra läge för åttondelsfinal, då många såg denna match som en nyckelmatch på förhand. I gruppen spelar också England och Haiti.

Danmark – Kina, 1-0 (0-0)

’89 1-0 Amalie Vangsgaard

Återstående spelschema Grupp D

Omgång 2

  • Fredag 28 juli kl. 10:30 England-Danmark (Sydney Football Stadium)
  • Fredag 28 juli kl. 13:00 Kina-Haiti (Hindmarsh Stadium)

Omgång 3

  • Tisdag 1 augusti kl. 13:00 Haiti-Danmark (Perth Rectangular Stadium)
  • Tisdag 1 augusti kl. 13:00 England-Kina (Hindmarsh Stadium)

Borussia Dortmund - Real Madrid