Nederländerna vann mot Portugal med 1-0 i den tuffa gruppen Grupp E. I och med segern har Nederländerna skaffat sig en bra grund för åttondelsfinal, där Sverige kan vänta.

Under söndagsförmiddagen spelade Nederländerna och Portugal om viktiga poäng i Grupp E, den grupp som Sverige ska få sin åttondelsfinalmotståndare ifrån om man når så långt i VM. Nederländerna fick en smakstart på matchen när Stefanie van der Gragt nickade in 1-0 för de orangea redan efter 13 minuter. Nederländerna höll sedan ledningen in till halvtidsvilan efter en ganska välspelad första halvlek från båda lagen.

Nederländerna var snäppet bättre hela matchen både sett till bollinnehav men framför allt sett till skapade målchanser där man skapade över tio målchanser mot Portugals två varav ett av portugisernas lägen var på mål. Nej, trots att det spåddes bli en jämn match på förhand så blev det en ganska behaglig 1-0-seger för Nederländerna ändå, trots uddamålssegern.

Matchen slutade 1-0 och Nederländerna tog därmed tre viktiga poäng i Grupp E, där även USA och Vietnam hör till. För Nederländerna väntar USA i nästa match i en viktig match som kan handla om gruppsegern rent av, den matchen spelas på torsdagen den 27 juli. Portugal ställs mot Vietnam samma datum.

Sveriges grupp, Grupp G, korsas med just Grupp E i åttondelsfinal.

Nederländerna – Portugal, 1-0 (1-0)

’13 1-0 Stefanie van der Gragt

Återstående spelschema i Grupp E

Omgång 2

  • Torsdag 27 juli kl. 03:00 USA-Nederländerna (Wellington Regional Stadium)
  • Torsdag 27 juli kl. 09:30 Portugal-Vietnam (Waikato Stadium)

Omgång 3

  • Tisdag 1 augusti kl. 09:00 Portugal-USA (Eden Park)
  • Tisdag 1 augusti kl. 09:00 Vietnam-Nederländerna (Forsyth Barr Stadium)


Borussia Dortmund - Real Madrid