Under åren som har gått så har det inför mästerskapen producerats ett flertal officiella och inofficiella vm-låtar. Många vill ofta ge sin åsikt kring vad de tycker om låtarna som väljs ut för att representera glädjen som fotbollen ska ge både spelare och åskådare. Därför vill vi nu veta vilken låt som är din favorit. Du får mer än gärna dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet här nedanför och diskutera ämnet med andra läsare.

Inför årets mästerskap hade man inte bara en, utan hela fyra låtar som spelats in av stora världsartister. Under årets invigning framfördes ”We Are One” av Pitbull, Jennifer Lopez och Claudia Leitte.

En annan av årets låtar kommer att framföras under avslutningen av mästerskapet. På denna hör vi Carlos Santana och Wyclef Jean och har bland annat producerats av svenske Avicii som kommer vara med vid avslutningen.

Den låt som har slagit igenom allra bäst under åren är Shakiras ”Waka waka (This Time for Africa) som var den officiella VM-låten under mästerskapet år 2010. Även en av hennes nyare låtar ”Dare” kopplas av vissa företag ihop med årets mästerskap.

2006 års VM-låt sticker ut lite bland de övriga, då den är i ett betydligt lägre tempo. Sången heter ”The Timo of Our Lifes” och framförs av Il Divo och Toni Braxton.

Sångerskan Anastacia fick uppdraget att inför VM 2002 i Sydkorea och Japan spela in den officiella låten som fick namnet ”Boom” som hon även framförde under invigningen.

En artist som även är involverad i en av årets VM-låtar är Ricky Martin som även framförde 1998 års låt La Copa de la Vida (The Cup of Life) som du kan höra i klippet nedanför tillsammans med scener ifrån mästerskapet i Frankrike.

Utöver dessa finns som vi redan nämnt även en hel del inofficiella VM-låtar och även nationella låtar. Till exempel spelade Tomas Ledin in ”Vi är på gång” inför VM 2006 och vid VM 1994 var det nog ingen som missade GES ”När vi gräver guld i USA”.

Splashbild
Fotograf: John Sibley
Källa: Bildbyrån


Bayern Munich - Real Madrid