Video: Youtube.com

En utav de stora snackisarna inför världsmästerskapet handlade om de matchställ som spelarna skulle klä sig i på planen. Under våren släppte lagen bilder på de tröjor som spelarna skulle klä sig i på planen och detta ämne väckte många reaktioner och åsikter. Bland annat blev tröjorna betygsatta och det svenska stället med sina diskreta tröjor fick ändå ett relativt varmt mottagande. Den engelska tidningen Daily Mail rankade samtliga tröjor inför turneringen och här hamnade Sveriges bortatröja bland de med bäst betyg. Andra tröjor som tidningen rankade högt var Brasilien, Peru och Frankrike.

Mönster och detaljer faller fansen i smaken

Vanligast är att se ställ i en eller två olika färger, där mönstren fått finnas med på ett mycket diskret vis. Bland årets 64 ställ finns det dock ett par som sticker ut med sina designer. Nigerias hemmaställ är en utav ställen som har fått mest uppmärksamhet i turneringen. Med ett sick-sack mönster i limegrönt sticker man ut mot majoritetens enfärgade tröjor och designen blev mycket populärt vid lanseringen. Så pass att alla plagg i den specialdesignade VM-kollektionen ifrån Nike sålde slut på rekordtid.

Ett annat ställ som sticker ut med sin design är Japans hemmaställ, som består utav en mörkblå bas med röda och vita detaljer. Tröjan har ett kritstrecksrandigt mönster som ger en både stilrent och roligt touch till klädseln. Andra lag som har fått till fina detaljer på sina ställ är bland annat Sydkorea, som har ett bortaställ som med en noggrannare titt liknar nationens vit-blå-röda flagga. Även Senegal har ett diskret etniskt mönster utav ett lejon över bröstet

Vilket lag tycker du har de snyggaste matchställen i VM? Dela gärna med dig utav din åsikt i kommentarerna nedan.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid