Frankrike kommer att få möta hemmanationen Australien i VM-kvartsfinal. Detta efter en betryggande seger med 4-0 mot Marocko i åttondelsfinalen, detta efter tre snabba mål i första halvlek.

Frankrike och Marocko stod inför ett häftigt VM-möte när länderna drabbade samman i en VM-åttondelsfinal, en betydelsefull match för två nationer som har en lång gemensam historia med Marocko som en tidigare fransk koloni. Marocko var den enda VM-debutanten som lyckades ta sig till åttondelsfinal men skulle få se sig besegrade av toppnationen Frankrike.

Efter en kvart spelad tog Frankrike ledningen genom stjärnan Kadidiatou Diani. Frankrike kombinerade sig fram med ett ”klapp klapp-spel” på vänsterkanten innan ytterbacken Sakina Karchaoui, med marockanska föräldrar, skickade in ett perfekt inlägg till Diani som kunde nicka in ettan för Frankrike.

Tätt därpå, i den 20:e matchminuten, utökade Frankrike till 2-0 när målskytten Diani stod för framspelningen till en framrusande Kenza Dali som i sin tur kunde avsluta perfekt till 2-0. Bara tre minuter senare utökade Frankrike till 3-0 genom Eugenie Le Sommer. Kadidiatou Diani låg bakom även det målet när hon grävde fram bollen längs med kortlinjen efter marockanskt slarv och till 3-0 för Frankrike.

VM-åttondelen avgjordes redan i första halvlek när Marocko inte kunde stå emot Frankrikes tyngd, framför allt genom Kadidiatou Diani. PSG-stjärnan låg bakom allt med ett mål och två målgivande passningar i första halvlek.

Till andra halvlek tydde det mesta på att Frankrike skulle spara lite på krutet och krafterna då man i den första halvleken inte kände av något marockanskt hot. Marocko började dock andra halvlek ganska bra under de första tio minuterna med ett lite mer framåtlutande spel för att inge lite hopp till den tillresta publiken.

Men sedan tog Frankrike över ganska raskt och kunde utöka ledningen och sätta den definitiva spiken i kistan till 4-0 med 20 minuter kvar när Eugenie Le Sommer nickade in sitt andra mål i matchen efter en fin målgivande passning från unge Vicki Becho.

Det blev en väldigt bekväm åttondelsfinal för Frankrike som kunde gå på halvfart i andra halvlek utan att behöva tänka allt för mycket. Klasskillnaden på planen blev uppenbar i första halvlek och de tre snabba målen bäddade för en fransk kvartsfinal i helgen. Frankrike kommer att ställas mot värdnationen Australien lördagen den 12 augusti med avspark 09:00.

Frankrike – Marocko, 4-0 (3-0)

’15 1-0 Kadidiatou Diani
’20 2-0 Kenza Dali
’24 3-0 Eugenie Le Sommer
’71 4-0 Eugenie Le Sommer


Borussia Dortmund - Real Madrid