Foto: Bildbyrån

Nu är 48 av VM-turneringens 64 matcher avklarade och tävlingen går nu in på sin andra och mer intensiva del. Vi vill avrunda gruppspelet med att ta en titt på statistiken kring de matcher som spelats och då sammanställt detta med hjälp av FIFA:s siffror.

Mål

  • 122 mål har gjorts under gruppspelet, vilket ger ett snitt på 2,5 mål per match. Det enskilda lag som fick till flest bollar i mål var Belgien (9 stycken), men Englands Harry Kane är spelaren som med 5 mål leder skytteligan. Samtliga 32 nationer lyckades sätta åtminstone två mål i sina matcher.
  • Som mest har det blivit sju mål i en och samma match, vilket skedde mellan såväl Beligen och Tunisien (5-2) som England och Panama (6-1). Endast en gruppspelsmatch har slutat mållös och det var mötet mellan Danmark och Frankrike.
  • 9 av turneringens mål skedde via självmål, samtidigt som 18 stycken gjordes på straffar.

Poäng
Uruguay, Kroatien och Belgien var de enda lagen som lyckades få med sig tre raka segrar genom gruppspelet. Samtidigt blev Egypten och Panama de enda lagen som inte tog med sin några poäng alls från sina matcher.

Kort och bestraffningar
158 gula och 3 röda kort har delats ut hittills, där Jesus Gallardos gula kort i mötet med Sverige ska ha varit det som kom allra tidigast i en match. Här tog det bara 13 spelade sekunder innan domaren fick ge en varning till mexikanen.

Flest gula kort drog Panama på sig, som varnades vid 11 tillfällen under sina matcher. Ryssland och Tyskland var de enda med spelare som drog på sig två gula kort som i sin tur ledde till röda kort. Det enda direkta röda kortet gick till Colombias Carlos Sanchez som bara minuter in i lagets premiärmatch mot Japan avsiktligt tog bollen med handen för att blockera ett skott.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid