VM-meriterna för Sveriges motståndare

//VM-meriterna för Sveriges motståndare

VM-meriterna för Sveriges motståndare

Foto: Wikimedia

Att få delta i ett världsmästerskap är en stor bragd för ett landslag. Under nästa sommar kommer vi få se 24 nationer med olika erfarenheter av en sådan turnering, där alla har guldet som slutligt mål. För Sveriges del har man lyckats kvalificera sig till alla tidigare upplagor av turneringen som spelats. Under åren är en andraplats det närmsta man har kommit, samt att man vid två tillfällen plockat hem bronsmedaljer. Här har vi tittat på de övriga lagen i Sveriges grupp och deras tidigare VM-deltagande.

Chile
Det chilenska damlandslaget har aldrig tidigare lyckats kvalificera sig till ett världsmästerskap. I och med att gruppspelsmatchen med Sverige är lagets första i turneringen blir det svenska landslaget Chiles allra första VM-motståndare någonsin.
Sverige möter Chile på Roazhon Park i Rennes den 11 juni 2019

Thailand
2019 blir andra gången som Thailand deltar i ett världsmästerskap på damsidan. Laget gjorde debut i Kanada 2015, där man ställdes i en grupp mot Tyskland, Norge och Elfenbenskusten. Med en seger och två förluster placerade man sig som trea i gruppen och missade på grund av målskillnaden ett avancemang.
Sverige möter Thailand på Stade de Nice i Nice den 16 juni 2019

USA
De regerande mästarna är den nation som under alla år har lyckats bäst i mästerskapet. Man har tagit hem medalj i samtliga upplagor som tidigare spelats, där tre av dem varit i den högsta valören. Laget har inte förlorat en enda gruppspelsmatch under åren som gått och anses vara det absolut tuffaste motståndet för Sverige.
Sverige möter USA på Stade Océane i Le Havre den 20 juni 2019

Sofie Hansson

Av |2018-12-13T15:46:46+00:00december 31st, 2018|Dam VM 2019|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.